Sprøe, hjemmelaga baguetter!

Da har jeg endelig fått til franskbrød som er sprøtt utapå, litt deilig og seigt samt at det har enkelte store luftbobler inni!!!

 

Oppskrift:

 

Ta en stor ts med tørrgjær i en bolle og tilsett 2 ts sukker og 3,5 dl vann som er ca 40 grader

Rør godt og la det stå og "vokse" i ca 10 min!

 

Tilsett mel (minimum 5 dl) og 1 ts salt. Bland godt og tilsett mel sånn at du får en litt klissete deig. 

 

Elt i maskin i 10 min.

 

Hev i 40 min.

 

Del i tre emner, kna lett og legg som tre store boller med klingfilm over.

 

Hev i 40 min.

 

Lag tre lange baguetter og legg dem på et steikebrett.

 

Hev i 40-50 min til dobbel størrelse. Sett en ildfast form fyllt med vann i bunnen av ovnen og skru ovnen på full guffe, (250 grader celcius)

 

Sprut over godt med vann, dryss på mel og kutt i det mønsteret du vil med en skarp kniv.

 

Steikes i 10-15 min, skru ovnen ned til 215 grader etter 5 min.



 
M M M DIGGBART!!!

 

God fornøyelse!

 

Snakkes!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

delikatessa

delikatessa

45, Drammen

Er ei dame med bein i nesa! Bor sammen med sønnen min, og det er helt topp! Digger ungen min, #mat, #bøker, #vin, #kaffe, #brus, #vann, sa jeg mat? hehe! #Food #Coffee Jeg er #frisør og #lærer, med #bipolar lidelse, #bipolar2, #angst og #depresjon... Og ikke glem #kroniske #smerter da...! Selvfølgelig, liksom! Stas... NOT!

Kategorier

Arkiv

hits