Onkel Olaf <3

Har akkurat kommet hjem fra begravelsen til onkel Olaf! Det var el verdig, fin, alvorlig og veldig artig affære ;) Akkurat som jeg liker det! Mora mi prøvde å hysje på meg, til og med ei niese, men det ga jo jeg blamke i ;) Onkel Olaf hadde ledd han også :)

 

Det var utrolig mange historier som kom opp i dag. De fleste gikk ut på at mammen var raus, både ifht tid og hjelp! Han kjørte jo og henta folk på Vinje når bilen deres stoppa... Jeg husker en gang at registerreima røyk på faderns bil mens jeg lånte den. Det var i venstre felt, rett før ei rundkjøring og midt i rushen... Og hva gjorde jeg io stesset? Låste meg ute av bilen... Også måtte jeg finn en telefonautomat (dette ervar leeeenge før mobiltelefonens tid) og rimgte hjem. Livredd for at fadern skulle klikke, selvfølgelig, trodde jo det var min skyld... Modern bare: Vi ringer Olaf, han henter pappa og ekstranøkkelen og kommer! Og det gjorde dem! De var like blide begge to, låste opp og fikk taua bilen og ikke noe ubehag for meg :)

 

Barnenarnet hans satte jo liv og helse på spill ved å la onkel

 

Ellers har jeg alltod hatt en tendens til å bruke mye sminke, og hbis jeg hadde spes mye svart på øya mine. var det visst gardiner, hilsen onkel ;) Ellers har jeg også drivi med hårfarging. Nå er det bare et par- tre ganger i året, før var det minst en gang hver 3. uke! Og da pleode onkel å flire og spørre om hvilket malespann jeg hadde tippa oppi nå ;))

 

Men en gang bkei jeg faktisk litt engstelig, han tok tak i en stor 80- talls ørering av den litt frika sorten, og lurte på om jeg virkelig ville ha'n... Da kjente jeg at jeg var redd for at han skulle dra den ut... Ikke for at han ønska å gjøre meg vondt, men fordi han ikke visste hvur tynn og skarp den som gikk gjennom øret var... Det gikk fint det også :=

 

Han var veldig stolt når alle vi nieser og nevøer gikk i ungdomskoret i menigheta... Vi var nærmere 10 som han var onkel til! Det er ikke ille! Han blei nok kanskje litt skuffa over at jeg ikke begynte i menigheta da jeg kom tilbake til byen... Modern hadde vel advart'n, så jeg var nok på bønnelista hans også! Tar det positivt, tror på tanker og gode energier!

 

Min første bil var en Mazda 616 78- mod med originallakk og greier. Jeg klarte jo å ta den ene sida på garasjehjørnet... En ettermiddag venninna mi og jeg kjeda oss, dro vi på spareland og kjøpte utendørsmaling for å kostemale bilen. Hvor mye trenger du, spurte ekspeditøren... Neeei, hvor stor er en bil'a? Svarte vi... Hihihi! Vi dro hjem og begynte å male. Tok litt ovatrololje der lakken  var skrapt av. Måtte jo gjøre det ordentlig fra bunnen av ;)) HIHI Og så komme onkel Olaf og ser at det jo er et laaaangt rusthøl oppå forskjermen (pussa med ovartol vil jeg bare få påpeke) og han mente at det jo bare var å ta en tape over før malingha så ville det jo med ett se bedre ut! Så når pappa klikka over alt etterpå, fikk jeg mjukgjort han litt ved at grunnarbeidet var gjort pluss at onkel Olaf hadde sagt det om tapen ;) Men det værste for fadern var jo at vi hadde kostemalt bort originallakken...!!! Hehehe

 

En annen onkel- historie er den at han pleide å kalle sønnen min, Theodor, fo Theoball... Dette bare for tull, men Theodor skjønte ikke det de første gangene. Så en gang kommer onkel og sier "Hei Theodor", da skvettert T litt, ser storøyd opp på onkel og spør; "Jøss, huska du det nå'a?" Dette blei en av onkels nyeste faste historier! Er litt stort av det, og glad for at Theodor også fikk et gost forhold til onkel! I dag var vi faktisk 4 generasjoner som ønska å ta farvel med vår alles onkel Olaf!!

 

Kom på en typisk onkel Olaf- historie til! Han jobba mye med å hente lik fra overalt... Denne ngangen tok han med seg lillebroren sin over grensa til Sverige. De kjørte derfor likbil med en død mann baki... Brødrene fant nå ut at de skulle handle litt kjøtt på veien og lillebror syntes at Olaf hadde med litt vel mye kjøtt. Mer enn loblig osv... Men da sa onkel Olaf at han hadde handla kvoten til han som lå baki... Hihihi! Det beste er at han ikke gjorde det repsektløst, men han hadde en fantastisk galgenhumor!!!

 

Digga onkel Olaf, og jeg har heldigvis både onkler og tanter igjen! Tante Helga blei akkurat 91 år, og hun er den eldste! Hun er også ei fantastisk dame, og vi har maaaaange historier om henne også ;) <3<3<3

Mora mi er yngst (heldigvis!!!) av åtte søsken. Nå er to borte, men det er seks igjen :))

 

I dag har vært rørende, trist, morsomt, tungt og veldig veldig hyggelig og godt!

 

Snakkes!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

delikatessa

delikatessa

45, Drammen

Er ei dame med bein i nesa! Bor sammen med sønnen min, og det er helt topp! Digger ungen min, fuglene våre, #mat, bøker, vin, kaffe, brus, vann, sa jeg mat? hehe! Jeg er #frisør og #lærer, med #bipolar lidelse, #bipolar2, #angst og #depresjon... Og ikke glem #kroniske #smerter da...! Selvfølgelig, liksom! Stas... NOT!

Kategorier

Arkiv

hits